RUANG PENGIKLANAN



Sabtu, 10 Mac 2012

The New Canon EOS 5D Mark III

 

 22.3 Megapixel (MP) full-frame sensor wow terbaik der dan latest DIGIC 5+ processing. Lagi apa yang diupgrade lagi kebolehan HD movies and up to 6 frames per second (fps) shooting, whilst a 61-point AF system and 63-zone metering provide greater speed, flexibility and accuracy. Memang ideal untuk yang pro n yang nak pergi ke pro bolehlah beli yang ini. Memang terbaik la der tak rugi melabur beli camera ini ha apa lagi cari kat kedai berdekatan. Nak info lagi pasal kamera ni terus masuk Canon website yer.




So aku sikit info pasal kamera ini

Unsurpassed Image Quality
22.3 Megapixel Full Frame CMOS sensor
DiG!C 5+ Image Processor
ISO 100-25600 (expandable to L:50 H1:51200, H2: 102400
Full HD Movie (ISO 100-12800 (H:25600)

High Performance Operation
61-point high-density reticular AF (up to 41 crosstype points)
6.0 fps for high continuous shooting
Intelligent viewfinder with approx. 100% coverage
3.2-type, approx.1.04m dot (3:2 wide) Clear View LCD II
iFCL metering with 63-zone dual-layer sensor
Shutter durability of 150,000 cycles

High end features
Silent & low vibration modes
Dual card slots (CF & SD)
High Dynamic Range (HDR) Mode
Multiple Exposures
Comparative Playback function
Improved durability & water and dust resistance


semua ini adalah rekaan semata-mata

The New Ipad 3

 
 
 
Ya inilah Ipad 3 dari Apple yang terbaru sudah berada dipasaran tp kat Malaysia belum ada la. Desas desus bentuk dan rekaan Ipad 3 akhirnya terbongkar dengan secara rasminya oleh Apple. Sekali pandang memang cantik menarik kau memang mantop. Bila la aku nk dapat sebijik nie

semua ini adalah rekaan semata-mata

Khamis, 8 Mac 2012

Pengumuman pindaan baru SPBA kembali ke SSM

Pindaan SPBA yang baru telah diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia sebentar tadi . Apa pendapat korang semua adakah anda berpuashati. Pada saya terima sahajalah apa yang diberi dan teruskan kerja anda seperti biasa. Bersyukurlah apa yang ada la yer nak melalak-lalak pun dah tak guna. Tq la PM....

APA YANG PENTING INILAH YANG ANDA TUNGGU
Grade 1 - 54 dapat 13%
Grade Jusa dapat 9%
Grade 2 & 3 dapat 8%
Grade 1 dapat 7 %
kenaikan RM80 hingga RM320 untuk tahunan
kola pulak naik RM50  kepada RM250 dan RM150 dikawasan berdekatan bandar dan kekal RM300 bagi kawasan bandar

Dengan menghapuskan SPBA dan mengekalkan SSM yang telah diupgrade membolehkan rakyat menarik nafas lega dengan keputusan kerajaan mengekalkan SSM kerana jurang gaji yang saksama pada semua peringkat.


lagi apa nanti aku update kalau dapat gambaran yang terkini secara lengkap


LinkWithin