RUANG PENGIKLANAN



Rabu, 18 Disember 2013

Malaysia vs Indonesia Semi Final Update

football 
Pertembungan kembali final Sukan Sea 2011 tetapi kali ini pertemuan antara Malaysia dan Indonesia lebih awal di separuh akhir acara bolasepak Sukan Sea 2013 Myanmar. Pertembungan ini pasti lebih hangat dan mendebarkan seluruh peminat di asia tenggara kerana Malaysia merupakan juara 2 edisi terakhir sukan sea sebelum ini yang pastinya ingin mengulanginya buat kali ke 3 berturut-turut. Teruskan perjuangan Harimau Muda.

Saksikan pertembungan  ini pada Khamis, 19 Disember 2013 pada jam 5.30 petang kerana Malaysia dah pajak masa nak main petang jer sebab Myanmar kata Malaysia power bila main petang hahaha. Aku percaya ada sabotaj ni nk kasi pemain OKS ni cepat letih tapi tengok kekuatan sebenar Harimau Muda.

*Update

Tahniah Indonesia menunjukkan jalan keluar buat Malaysia untuk tidak dapat masuk final Sukan Sea 2013 kali ini. Malaysia bermain dengan tenat sepanjang 120 minit permainan walaupun banyak peluang yang harus digolkan tetapi penyudah yang tumpul. Pemain yang aku maki2 semalam seperti Irfan Fazail, Thamil Arasu aku mintak maaf ya tapi memang permainan dan taktikal OKS semalam memang paling teruk dengan memasukkan terlalu lewat pemain tengah yang bagus dan sayap kiri kanan yang hilang entah kemana. Penentuan sepakan penalti kali ini berpihak kepada Indonesia kerana penjaga gol kita tak dapat baca sepakan pemain lawan. Harap jer power masa main tapi penalti tak leh nak tgk bola kemana pulak. Terlalu over confident ni la punca kalah n lagi satu punca kita main petang sepanjang Sukan Sea ni lah . Pelikkan tak pernah dapat main malam kat Myanmar, adakah ini ada satu unsur sabotaj dari pihak penganjur supaya kita x dapat masuk final. Lepas ni penentuan pingat gangsa akan bertemu semula dengan Singapura. Final Thailand menentang Indonesia yang dikalahkan 4-1 dalam kumpulan.

Selasa, 17 Disember 2013

Gadis Hilang Dicari Siti Nur Hanisah






Gadis Hilang Dicari.

Nama: Siti Nur Hanisah (nama panggilan Hanisah)
Umur: 23 Tahun
LOKASI TERAKHIR: Taman Pinggiran Batu Caves.

Berkemungkinan berada dilokasi sekitar Ong Tai Kim, Taman Setapak, Danau Kota, Gombak dan berhampiran dengannya.

Jika ada terserempak/terjumpa mohon jasa baik untuk hubungi balai polis berdekatan. atau berhubung dengan abangnya(Ahmad Sharikin) ditalian 019 367 1173.

Mohon jasa baik semua untuk sebarkan dan bantu mencari ahli keluarga yang hilang ini. Terima Kasih.

ZIKIR HARIAN


Marilah kita menyebutnya setiap masa agar hati kita tenang dan ingat kepada-Nya

Skandal Adi Putra - Nooraida

Kontroversi antara mereka ini berlarutan berikutan skandal "Whatsapp" antara Adi Putra dan Nooraida. Harapnya cepat-cepatlah selesai ya sebab benda ini mengaibkan mereka yang kita ini jangan dok jaja pulak cerita ini merata tempat dan menyebarkan gambar yang tak sepatutnya dan kepada Nooraida berpakaianlah dengan menutup aurat ya jangan menampakkan aset yang digemari oleh lelaki tu.

Jika anda tgk pakaian anda ni Nooraida sesuai ker?
* UPDATE

Sudah jatuh ditimpa tangga la pulak dimana sekarang ini Nooraida telah diceraikan oleh suaminya dengan talak satu so kepada yang berminat bolehlah cuba untuk tackle janda meletop ni hahahaha. Tumpang sedih la pulak.

Malaysia vs Vietnam Sea Games

'Kritik bakar semangat'

Penentuan tempat ke separuh akhir bola sepak Sukan Sea akan berlangsung petang ini menentukan siapa layak dalam kumpulan A. Kedua-dua pasukan boleh layak sekiranya menang tetapi jika seri Malaysia akan melangkah ke separuh akhir mengiringi Singapura yang sudah layak.Jadinya Malaysia perlu menang petang ini untuk melangkah ke separuh akhir seterusnya ke akhir untuk merangkul emas buat kali ketiga berturut-turut sejak 2009, 2011 dan mungkin 2013 menjadi tuah buat Malaysia.


* Update Malaysia menang 2-1 ke atas Vietnam dan menjuarai kumpulan A dan akan bertemu Indonesia di separuh akhir.

LinkWithin