RUANG PENGIKLANANRabu, 21 Mei 2014

JDT menang di Jalan Besar 3-2

Kemenangan memunggut 3 mata amat penting buat JDT setelah menewaskan Lions XII malam tadi. Walaupun ada berlaku beberapa keputusan pengadil yang meragukan tetapi yang penting JDT menang. Pelbagai berita didengar tentang penyokong Johor yang susah benor nak masuk Singapore nak tengok bola sampaikan ada yang kata nak "buang hajat" pun tak boleh. Permulaan separuh masa pertama begitu rancak sehinggalah 10 minit terakhir Lions XII dapat menjaringkan 2 gol sebelum Diaz mengambil peluang kelapaan benteng Lions XII untuk kedudukan 2-1. Sepatutnya JDT sudah menjaringkan gol awal tetapi kekayuan Safee Sale didepan gol merencatkan peluang JDT menang besar malam tadi dengan peluang satu lawan satu berdepan penjaga gol sebanyak 2 kali peluang terhidang tetapi tidak dapat disudahkan. Masuk babak kedua perlawanan semakin rancak dengan serangan bertali arus kedua-dua pasukan sehingga minit ke 54 serangan balas JDT berhasil apabila diberi tendangan penalti oleh pengadil yang mendakwa terkena tangan pemain pertahanan Lions XII untuk membolehkan Figuero menjaringkan gol penyamaan. Serangan balas JDT pada  minit ke 74 menghasilkan kemenangan buat JDT setelah Diaz dengan selambernya menyepak ke sebelah kiri penjaga gol  hasil hantaran Figuero untuk gol kemenangan JDT. Luaskan Kuasamu Johor.

Pereyra Diaz  wira JDT malam tadi dengan 2 gol


Selasa, 20 Mei 2014

JDT v Lions XII Siaran Langsung Di Astro Arena 801Malam ini pertembungan JDT dan Lions XII pastinya satu perlawanan yang sengit bagi kedua-dua pasukan kerana perlu menang untuk menjarakkan mata dan mendekatkan mata kepada pendahulu liga Super Selangor. Perlawanan ke 16 bagi JDT dan Lions XII pastinya menghiburkan . Terima kasih Astro Arena kerana memberikan siarang langsung untuk rakyat Johor yang tak dapat pergi ke seberang tambak sebab tak ada passport huhuhu. Harapan besar agar JDT dapat menang dan bawa pulang 3 mata berharga.

Ahad, 18 Mei 2014

Arsenal Juara Piala FA Inggeris 2014

Akhirnya Arsense Wenger boleh tersenyum setelah sekian lama tiada piala akhirnya malam tadi dapat menjuarai Piala FA 2014 dengan mengalahkan Hull City 3-2 setelah berhempas pulas sepanjang 120 minit perlawanan. Hull mengejutkan dengan jaringan awal seawal minit ke 4 dan 9 dengan mendahului 2-0 tetapi Arsenal bangkit untuk menyamakan kedudukan 2-2 sama sebingga diheret ke masa tambahan dan jaringan Ramsey menyelamatkan maruah Arsenal dengan gol kemenangan. Manakala liga German Bundes Liga dijuarai oleh Bayern Munich manakala Atletico Madrid mengesahkan kejuaraan La Liga setelah berpuluh tahun tidak mengenggam kejuaraan dengan keputusan seri 1-1 sama menentang Barcelona.Arsenal Win FA Cup Final 2014Atletico Madrid win a title La Liga 2014

JDT I & JDT II Seri dilaman sendiri

Setelah abg JDT seri dengan Pahang 2-2, JDTII pun menerima keputusan sama seri 1-1 menentang DRB Hicom. Dengan keputusan seri ini jarak mata dengan pendahulu Selangor yang memunggut 34 mata gah diatas carta liga Super. JDT perlu menang baki kesemua perlawanan jika ingin muncul juara liga musim ini. Selasa ini akan bertemu Lions IIX  di Jalan Besar dan perlu menang jika mahu menjarakan mata dengan pesaing terdekat seperti Sarawak dan Kelantan  yang dibezakan dengan 1 mata sahaja.


LinkWithin