RUANG PENGIKLANAN



Jumaat, 29 Jun 2012

Balotelli membawa Itali ke final EURO 2012

Skuad Itali berjaya mengalahkan ego German di semifinal  dengan Balotelli menjadi wira dengan jaringan 2 -1. Ia juga digapai dengan kecemerlangan Buffon menjaga gawang Itali dari dibolosi. So lepas nie tunggu final awal pagi isnin untuk tentukan siapa juara.

Jom layan video


Gr-I footyroom.com by footyroom

Result Malaysia vs Taiwan U22 AFC

Malaysia menang buat kali kedua dalam pusingan kelayakkan di Myanmar mengatasi Taiwan dengan 4 - 2. Bagus harimau muda teruskaan kejayaan ini supaya layak ke final nanti. Selepas ini Vietnam menjadi lawan seterusnya tapi tiada siaran langsung kat tv atau internet pada 30 jun 2012. Kalaulah ada siaran langsung kan best. Harap pemain dapat bermain lebih baik menentang Vietnam.

Jom layan video gol-gol Malaysia

Khamis, 28 Jun 2012

Result EURO 2012 27/6/2012

Akhirnya pasukan yang menempah ke tiket akhir adalah Sepanyol setelah menang ke atas Portugal. Masa penuh permaian seri tanpa jaringan. Penentuan terpaksa ditentukan dengan penalti dengan Sepanyol menang 4-2.

Jom skodeng Video


p-s footyroom.com by footyroom

Rabu, 27 Jun 2012

Awek buka baju


The New Nokia 808 PureView

Cuba anda bayangkan satu telefon yang ada 41 megapixel kamera? Apa pendapat anda adakah relevan atau tidak ia telah wujud untuk anda gunakan. Ia ialah Nokia 808 PureView. Jom skodeng sikit bentuk dia dan apa teknologi yang digunakan.

Nokia 808 Pureview     Nokia 808 Pureview
  • Camera

    41MP sensor, Carl Zeiss lens, PureView imaging technology and Full HD video
  • Connectivity

    HDMI and DLNA outputs, NFC and Wi-Fi technology
  • Navigation

    Preloaded Nokia Maps, turn-by-turn satnav for over 100 countries
  • Memory

    16GB of built-in memory, expandable to 32GB or 48GB 

 Jom Skodeng sikit Video dia

Isnin, 25 Jun 2012

Result Malaysia U22 vs Philippine U22

Malaysia menang besar k eatas Filipina 7-0.Kenapa tiada siaran langsung. Bagaimana acara besar macam ni tiada siaran langsung di tv, cuba cerita sket. Kenapa buat pertandingan di tempat yang tak boleh buat siaran langsung. Semangat nak tengok pasukan negara bermain hilang. Nasib baik menang kalau kalah lagi la double marah aku nie sebab tak boleh tengok. Ini adalah kemenangan pertama Malaysia setelah kalah kepada Korea Selatan. Bravo harimau muda , bangun! bangun! bangun! Harimau bangun.

Jom beriadah diHutan Bandar MBJBT

Hujung minggu dihabiskan dengan membawa anak ke Taman Hutan Bandat MBJBT di Mutiara Rini. Ramai sungguh pengunjung setiap kali hujung minggu sampai parking pun susah dan kereta diparking di bahu jalan. Banyak kemudahan disediakan disini tempat permainan kanak-kanak yang banyak, trek untuk jogging pun panjang, kawasan untuk bermain layang-layang pun ada. Kolam pun ada tapi tak boleh mandi hanya kura-kura sahaja dibenarkan mandi disini. Kalau ada masa datanglah sini dibuka sehingga jam 7.00 ptg sahaja nanti pak guard sound kalau lebih-lebih nak lepak kat sini. Malam tidak boleh masuk kang macam-macam hal pulak, kepada yang nak merendek datang siang-siang ya tapi dinasihatkan jangan pegang-pegang duduk renggang-renggang ok. Jom skodeng apa yang sempat aku skodeng.

Main layang-layang

Berjogging jalan pun boleh

Kolam ikan tapi tak boleh memancing

Waktu senja

Permainan kanak-kanak

Layang-layang nun tinggi menuju bulan

Senja nan permai

Ada lampu macam kat I-City ShahAlam

Nak main remote control pun boleh- jet pejuang nie

England tewas Euro 2012

Pasukan terakhir menempah tiket ke separuh akhir ialah Itali hasil kemenangan sepakan penalti setelah seri 0-0 pada masa penuh perlawanan. Itali akan bertemu German di separuh akhir manakala Spain akan menentang Portugal. Siapa juara kita tunggu jer la.

LinkWithin