RUANG PENGIKLANAN



Jumaat, 29 Julai 2011

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan Alhamdulillah

Ramadhan Mubarak 
Tinggal 2 hari lagi bulan puasa akan menjelma, dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan, semoga dibulan yang mulia ini kita dapat lipat gandakan amal ibadah kita dan menjadi lebih baik dari bulan-bulan yang lain.Syukur kita dapat berjumpa lagi dengan bulan Ramadhan.
 Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan



aku tulis nie percaya tak?

Malaysia kalah tapi aku tetap bangga



Wajah penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat menceritakan kesudahan perjuangan Harimau Malaya apabila seri 1-1 (agregat 4-6) dengan Singapura pada kelayakan Piala Dunia 2014 di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.
Wajah penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat menceritakan kesudahan perjuangan Harimau Malaya apabila seri 1-1 (agregat 4-6) dengan Singapura pada kelayakan Piala Dunia 2014 di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.

Harapan Malaysia berakhir malam tadi dengan kekalahan kepada Singapura dengan 4-6 setelah seri 1-1 malam tadi. Permainan separuh masa pertama agak lembab dengan Singapura melewat-lewatkan permainan menjadikan serangan dari Harimau Malaya tumpul. Separuh masa kedua permainan mula rancak dengan gerakan yang menarik dan menghasilkan gol oleh Safee tetapi kelekaan barisan pertahanan dihukum dengan gol Singapura. Khairul Fahmi menyelamatkan banyak bola bahaya yang boleh menghasilkan gol tetapi dapat diselamatkan. Tapi aku masih tak percaya kenapa Datuk Rajagopal masih menggunakan formasi yang sama masa main di Singapura sebelum ini dan pemain yang sama kerana taktikal ini jelas tidak berjaya. Perlu rombakan cari pemain tengah dan yang boleh mengambil sepakan percuma. Aku rasa kalau masukan pemain senior tgh seperti Skukur Adan rasanya kita boleh pergi malam tadi. Pemain tengah Ismail Faruqi jelas tidak dapat menghantar bola kepada penyerang. Lepas ini tinggal skuad olimpik sahaja yang tinggal untuk kelayakan Sukan Olimpik.


aku tulis nie percaya tak?

Khamis, 28 Julai 2011

Siaran Langsung Malaysia vs Singapura malam ini

Malam yang ditunggu2 menjelma sudah tingal 45 minit sahaja tinggal sebelum perlawanan bermula. Siapa yang akan melangkah ke pusingan ke 3 kelayakan piala dunia 2014 . Nak tahu kesudahannya jom tengok sebentar sahaja lagi. Harap sangat Malaysia boleh bangkit semula dengan menjaringkan gol yang banyak sekurang2nya 2 gol.

aku tulis nie percaya tak?

Rabu, 27 Julai 2011

Tiket dah habis dah....Malaysia vs Singapura


ADIK-BERADIK, Sadhana Azahar dan Alia Azahar (kanan) menunjukkan tiket perlawanan pusingan ke 2 Kelayakan Piala Dunia antara Malaysia dan Singapura yang mula dijual di Stadium Nasional Bukit Jalil. Foto: Osman Adnan (26/07/2011)
ADIK-BERADIK, Sadhana Azahar dan Alia Azahar (kanan) menunjukkan tiket perlawanan pusingan ke 2 Kelayakan Piala Dunia antara Malaysia dan Singapura yang mula dijual di Stadium Nasional Bukit Jalil. Foto: Osman Adnan (26/07/2011)

Puh macam goreng pisang panas nampaknya tiket perlawanan Malaysia vs Singapura nie. Dah macam tengok kelab-kelab liga perdana Inggeris jer. Tu tandanya tahap kecintaan rakyat Malaysia dah mula balik kat bola sepak tempatan. Dalam sibuk dok beli tiket yang sold out tu dengar-dengar ada kutu2 bambu ambil kesempatan menjual tiket dengan harga mencecah RM300 sekeping untuk RM50 punya tiket giler betul la ulat2 kutu2 bambuuuuuuuu nie, agak2 la weiiiiiiii kecian diorang tu kena tipu bulat2 jer. Korang sedap aaaa makan atas angin weiiiii jual tiket tu, dosa weiiii nak puasa dah nie tobat la....Apa pun kepada yang tak dapat tgk kat stadium tgk aja kat tv kat rumah yang lcd 50 inci punya lagi best bro.....layannnnnnnn....all d best Harimau Malaya semoga menang besok malam. Yahoooooooooooooo


aku tulis nie percaya tak?

Pelakon dicekik kekasih?

KUALA LUMPUR: Seorang pelakon drama dan filem popular berusia 25 tahun yang sering mencetuskan kontroversi antaranya penyebaran gambar intim dengan teman lelakinya di Internet membuat laporan polis mendakwa dia dicekik, ditampar dan ditumbuk teman lelakinya itu, kelmarin.
Lebih mengerikan apabila teman lelaki mangsa yang juga seorang pelakon drama bersiri Tari Kirana dan Sahara disiarkan di TV3, berusia 22 tahun itu mengugut untuk membunuhnya.

Semuanya bermula apabila pelakon wanita yang bakal muncul menerusi drama Laila Manja (TV3), memulakan kerjayanya dalam bidang model sebelum bergiat aktif dalam lakonan itu dipukul selepas terbabit dalam pertengkaran apabila mangsa menemui teman lelakinya itu sedang berdua-duaan dengan seorang wanita di dalam rumahnya.

Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi di rumah teman lelakinya di sebuah kondominium di Damansara, di sini, pelakon lelaki yang turut dilanda kontroversi kerana bergaduh dan mengugut membunuh wartawan tahun lalu, terkejut apabila mangsa tiba-tiba membuka pintu rumahnya.


Difahamkan, pelakon wanita terbabit mempunyai kunci pendua rumah berkenaan dan pergi ke rumah teman lelakinya itu tanpa pengetahuan pelakon lelaki berkenaan kononnya untuk membuat kejutan.

Cerita ini dicopy dari Harian Metro 27 Julai 2011

* Aku tau siapa pelakon nie siapa uiiii bahaya woooo, yang pelakon pompuan ni dah tau pelakon lelaki ni garang semacam jer kenapa still bersama, aku tak paham betul la. siap ada kunci pendua lagi tu...isk...apa makna tu..fikir2 yang baik jer la....



aku tulis nie percaya tak?

Aku berdiri dibelakang gol

Aku berdiri dibelakang barisan depan Harimau Malaya walau menang atau kalah tapi baik menang ya. Dah lama tak bersorak lompat-lompat nak menang nie. Harap sangat pemain beri tumpuan 120% bila main esok, jangan bagi pemain Singapura masuk kotak penalti, kalau dapat masuk padah menimpa. Buat Datuk Raja fikirkan yang terbaik untuk rakyat Malaysia ya..dengar2lah apa kata orang ramai ni kekadang betul boleh diambil kira jangan syok sendiri jer ok.

Jadual perlawanan
Malaysia VS Singapura
Stadium Bukit Jalil
8.45 Malam
Siaran Langsung TV1 dan Astro Arena 801

aku tulis nie percaya tak?

Isnin, 25 Julai 2011

Gotong Royong bersihkan surau Al-Falah

Sempena nak menyambut bulan puasa dalam seminggu lagi banyak surau-surau membuat gotong royong membersihkan surau atau masjid, tak ketinggalan juga surau ditempat aku mendiami ini. Surau nie depan betul-betul depan rumah aku hehehe surau baru ini bakal digunakan pada betul2 awal ramadan alhamdulillah akhirnya tercapai juga setelah beberapa tahun menggunakan surau sementara. Berkat usaha dan dermawan2 maka tersergamlah indah surau ini. Kalau nak derma lagi boleh amat dialu-alukan ni no akaun surau tu boleh bank-in terus ke akaun CIMB 01160000038104. Moga derma anda itu diberkati Allah.











aku tulis nie percaya tak?

Ahad, 24 Julai 2011

Ambil gambar menu makanan

Lihat gambar ini jika anda berminat nak order boleh contact saya hehehe







aku tulis nie percaya tak?

Ketika terang ketika gelap

Ketika Terang 




Ketika Gelap




aku tulis nie percaya tak?

Detik-detik terakhir hayat seekor burung

Aku tiba-tiba terdengar bunyi seperti burung dan aku terus mencari dimana datangnya bunyi itu dan aku dapati kucing sedang membaham seekor burung pipit . Ikuti detik-detik terakhir hayat seekor burung yang sempat aku abadikan untuk korang tangok.








aku tulis nie percaya tak?

Kamera dengan fungsi GPS best broooooo

Ha ni dia 3 model baru yang ada fungsi GPS best bro kalau ada satu nie.

Canon SX230 HS


Panasonic DMC-ZS10

and Sony Cyber-shot HX9

dengan adanya feature built-in GPS systems maka memudahkan anda untuk melancong atau pergi kemana sahaja anda pergi kerana tak takut sesat dan pada masa sama boleh ambil gambar.



aku tulis nie percaya tak?

Model kamera compac baru superzoom Panasonic FZ47/FZ48


New Panasonic LUMIX FZ47 Digital Camera Packs a Powerful 24x Optical Zoom in High-Quality Leica Lens and Adds Creative Manual Control Options
Model baru ini lebih power ari model-model sebelumnya dengan kelebihan superzoom dan kebolehan mengambil video dalam Full-HD. Bagi mereka yang mencari-cari model yang power dan bagi yang baru nak berjinal-jinak  dalam bidang photography bolehlah beli kamera ni kerana nilai wang yang baik.Dengan kebolehan seperti kamera DSLR dengan zoom yang jauh 25-600mm dengan imej stabilizer ia memainkan peranan penting untuk mendapat gambar yang jelas dan sharp. Beli la apa lagi kat kedai.


Gerek tak ?ada berani beli la satu




aku tulis nie percaya tak?

LinkWithin