RUANG PENGIKLANAN



Sabtu, 1 September 2012

Mandi Di Hari Raya

Dalam kesibukan menyambut hari raya sempat juga aku mencilok ke Taman Merdeka Di Jalan Air Molek berdepan dengan RTM Johor membawa anak-anak yang dah lama gian untuk mandi setelah sebulan berpuasa. Di taman merdeka ini sudah ada kolam mandi kanak-kanak yang diberi nama Kolam Jepun kerana terdapat kapal terbang jepun, meriam dan gambar askar jepun kat sini. Jom skodeng gambar yang sempat aku ambil semasa di Taman Merdeka ini.





Khamis, 30 Ogos 2012

Bendera Malaysia

Esok adalah hari kemerdekaan negara kita yang ke 55 walaupun x semeriah sambutannya dengan mengibarkan bendera di bangunan-bangunan dan kenderaan yang suam-suam kuku jer boleh dihitung bilangannya yang mengkibarkannya. Aku rasa diorang semua nak berjimat selepas raya agaknya tu yang tak mampu nk beli bendera kecik tampal kat kereta pun tak mampu.

Lusuh dan koyak rabak
 Tapi semangat dalam diri cintakan negara tu yang penting dari membazirkan wang lepas tu bendera koyak rabak, lusuh dan kotor kena marah jugak sebab tiada semangat kenegaraan katanya. So what so dari kena marah baik tak payah kibarkan bendera hehehe.

Adakah bendera Malaysia layak diperlakukan seperti ini oleh segenlintir rakyat Malaysia sendiri.

Apa kes bakar bendera negara sendiri ke awak ni bukan warganegara Malaysia
Dan anda tahu siapa yang telah mencipta atau yang melakar bendera Malaysia kita ini nak tahu siapa tengok ni



  Aku guna semula bendera yang aku beli dulu past abis perayaan aku simpan balik bendera tu so tak lah lusuh warnanya so pandai-pandai la korang nak buat macamana. Selamat hari Kemerdekaan Malaysia neragaku yang tercinta. Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Bunga Raya Bunga Kebangsaan

Hibiscus Flower
Tugu Negara

Gangnam Style Video

Penangan kpop Korea kembali mengegarkan dunia dengan Gangnam Sytle yang tiba-tiba melanda 1 dunia dengan tarian kudanya. Banyak parody untuk video klip Gangnam Style ini telah ada di youtube. Kat Malaysia juga tidak ketingalan dengan beberapa version gangnam style dan yang paling banyak dilihat adalah dari FLY FM deejays yang membuat video klip mereka tersendiri. Yang pastinya gerakkan kuda & sexy ladies menjadi trendmark kepada gangnam style ini dan banyak sudah dijadikan sebagai tarian senaman aerobik.


Jom layan video Super Kampung Style





Yang ni yang asal Gangnam Style


Isnin, 27 Ogos 2012

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke 55


Inilah logo hari kemerdekaan Malaysia kali ke 55 yang buat pertama kalinya aku rasa bukan logo yang biasa kita lihat setiap tahun. Tak kisah la logo apa yang diletak yang penting adakah orangnya sudah merdeka ke belum. Kalau dilihat dan diperhati ramai yang tak tahu kali keberapa kita sudah merdeka dan apa makna kemerdekaan . Buat semua rakyat Malaysia selamat menyambut hari kemerdekaan kita dari jajahan negara luar dan jajahan fikiran.

LinkWithin