RUANG PENGIKLANANSabtu, 26 Mei 2012

Result Final Piala Thomas & Uber 2012

Seperti yang telah dijangka perlawanan akhir Piala Thomas akan menemukan 2 jagoan negara iaitu juara bertahan China akan bertemu Korea pada ahad ini. Jangkaan saya China akaan menjuarai edisi kali ini.

Update
Seperti yang telah saya katakan sebelum ini sah Piala Thomas dan Uber kali ini adalah milik China setelah mengalahkan Korea dgn 3-0 . Sebagai tuan rumah yang berjaya untuk merangkul kejuaraan ditempat sendiri. Tembok besar tak dapat ditembusi kali ini.


Rabu, 23 Mei 2012

Keputusan Suku Akhir berakhir buat team Malaysia

Kekalahan demi kekalahan skuad piala Thomas kepada China bererti kita tidak dapat membawa pulang kali ini. Harapan tinggi tidak kesampaian disebabkan pemain kita tidak dapat mengekang kehebatan pemain tuan rumah. Jumpa ditahun 2014.

Skuad Piala Thomas Tumbang & Tempang di Wuhan
Seakan serba tidak menjadi skuad Piala Thomas kali ini kerana ditimpa bencana dimana Datuk Lee Chong Wei cedera di kaki sewaktu berlawan dengan Peter Gade dan memberikan kemenangan percuma kepada Denmark. Pemain beregu yang dipecahkan membawa mata mudah kepada Denmark untuk memberi mata kemenangan kepada mereka. Tapi kenapa sewaktu masa yang genting ini boleh dipecahkan pasangan yang serasi Koo dan Tan untuk bermain dengan bukan pasangan yang lain. Malam ini Malaysia akan bertemu dengan China untuk suku akhir dan Lin Dan akan bertemu dengan pemain perseorangan kedua Liew Daren. Apa pun tahniah la buat semua pemain yang berjuang untuk negara.
 

Menahan kesakitan

Selasa, 22 Mei 2012

Nazmi Faiz Pemain Malaysia Pertama bermain Di Portugal

 

Tahniah buat Nazmi Faiz kerana mendapat kontrak selama 3 tahun untuk bermain dengan kelab divisyen 1 dari Portugal Biera Mar. Selepas Safee Sale ramai pemain kita dintai untuk bermain diluar negara. Satu perkembaangan yang baik bagi bolasepak negara.

Ahad, 20 Mei 2012

Chelsea juara UEFA Champion League 2012

 


Chelsea menjuarai UEFA Champion League dengan mengalahkan Bayern Munich 1-1 (4-3).

Jom layan semua gol

LinkWithin