RUANG PENGIKLANANJumaat, 17 Februari 2012

Lori Pasir Yang Kurang Ajor

Pada hari khamis petang sewaktu ku pulang kerja di persimpangan trafik light , ku lihat lampu sudah hijau dan tetiba ku lihat cermin sebelah kanan ku ada macam satu bende besar sedang laju giler kearah sisi kereta aku. Syukur aku terlewat sket menekan pedal minyak aku jika tidak .......tapi aku memang tak puas hati dengan driver lori pasir ini yang kurang ajor sangat, mentang-mentang ko besor tak ingat orang dah keta yang kecik-kecik ni. Lori pasir ni banyak waktu pagi dan petang membawa pasir ke destinasi yang diragui samada dijual dengan sah atau tidak atau dijual ke negara jiran kita. Kat sini aku sempat amik gambar lori tu tapi tak terang la tapi inilah lori yang kurang ajor tu.Beberapa kereta yang disebelah dan belakang terpaksa membrek mengejut disebabkan tindakan lori yang kurang ajor ni yang tiba-tiba masuk dari sebelah kanan ke kiri. No plat tak sempat tgk la pulak sebab laju giler lori ni, ingat boleh buat aduan kat lpkp. Setelah ku amati betul-betul gambar yang aku amik nie dengan jelas JNB8728. Sebenarnya dah banyak kali lori-lori pasir ni membawa dengan bahaya yang ni jer sempat aku amik gambar.
semua ini adalah rekaan semata-mata

Rabu, 15 Februari 2012

Patung patung ditaman permainan

Sempena perayaan tahun baru Cina baru-baru ini di Taman Sutera berdekatan dengan Carefour ada satu taman permainan yang telah menghiaskan dengan patung-patung kebudayaan 1 Malaysia. Jom tengok sikit.semua ini adalah rekaan semata-mata

Festival Layang-layang Sedunia Pasir Gudang Johor Malaysia

Salam buat semua,
Hujung minggu ini anda kemana-mana tak jika tidak pergilah ke Festival layang-layang Sedunia Pasir Gudang yang bermula dari 15 ~ 19 Februari 2012. Jom beramai-ramai memeriahkan pesta ini. Pasti anak-anak anda suka.

 
Aku belum sempat pergi lagi kat festa ni , rasanya cuti minggu ni baru sempat nak pergi. Nanti aku amik gambar banyak2 aku upload kat sini. So tunggu entry aku akan datang.

semua ini adalah rekaan semata-mata

LinkWithin