RUANG PENGIKLANAN



Khamis, 2 Disember 2010

Amat mengecewakan Skuad Bolasepak kena belasah

NORSHAHRUL (kiri) merai jaringannya bersama rakan sepasukan untuk meletak Malaysia di hadapan sebelum tuan rumah bangkit dengan lima gol, malam tadi.
NORSHAHRUL (kiri) merai jaringannya bersama rakan sepasukan untuk meletak Malaysia di hadapan sebelum tuan rumah bangkit dengan lima gol, malam tadi.
Skuad Raja tak mampu harungi asakan Indonesia

KEMPEN Piala Suzuki AFF negara tampak seperti menjanjikan harapan baru pada 20 minit pertama permainan perlawanan pembukaan bertemu Indonesia di Stadium Bung Karno malam tadi, tetapi baki 70 minit seterusnya menyaksikan harapan itu diragut pasukan tuan rumah dengan kemenangan besar 5-1.
Malaysia bermula baik pada babak pertama jaringan Norshahrul Idlan Talaha pada minit ke-18 meletakkan negara di depan selepas penyerang itu menerima umpanan baik daripada Mohd Safee Sali yang mengawal kemas bola dari sisi padang.
Namun kegembiraan kem negara tidak bertahan lama apabila Indonesia menyamakan kedudukan selepas Mohd Asraruddin Putra tertampan bola ke gol sendiri ketika cuba mengeluarkan hantaran lintang ke depan pintu gol oleh pemain tuan rumah pada minit ke-21.

Pertahanan anak buah K Rajagobal terus ditimpa masalah, dan gol kedua Indonesia sebelum rehat muncul menerusi Christian Gonzales (m33) yang berjaya menggelecek dua pertahanan negara sebelum merembat melepasi Mohd Sharbinee Allawee.

Pada babak kedua, barisan pemain muda negara terus ditimpa malang apabila gerakan satu dua pemain tuan rumah berjaya memperdayakan pertahanan Malaysia untuk Muhammad Ridwan (m52), Arif Suyono (m76) dan Irfan Haarys Bachdim (m93) melebarkan kedudukan kepada 5-1.

Malaysia kini di tangga tercorot Kumpulan D tanpa sebarang mata, manakala Indonesia melonjak ke tangga teratas, mengatasi Thailand dan Laos yang berkongsi satu mata selepas terikat 2-2 semalam. Malaysia akan berdepan Thailand Sabtu ini manakala Indonesia bertemu Laos.

Rabu, 1 Disember 2010

akhirnye CIMB Debit Mastercard ku sampai...

Setelah few weeks menunggu...akhirnye CIMB call ckp debit kad dah ada...terus aktifkan dan transfer duit...then shopping!
Puhhh.. rasa lain macam la bila bayar guna kad ni macam orang kaya jer hehehe. Tadi topup sket je untuk try guna beli barang. Memang berguna sangat la kad ni tak payah bawak cash banyak dalam wallet.... just swipe n sign...Lepas ni kena topup banyak sket masuk dalam kad debit CIMB ni. 
Anda bila lagi nak pakai kad debit ni,  memang berguna untuk anda...free of charge....tpi kena tgok tmpat gak...klu ada pamer logo masterkad tu...leh la flash kat ni....selamat hemah berbelanja semua :)

Malaysia VS Indonesia

Esok bola sepak malaysia bakal mengharungi perlawanan dengan Indonesia dalam Piala Suzuki atau dulu dikenali dengan Piala Tiger. Kumpulan yang dianggap maut ini kerana semua pasukan hebat-hebat belaka seperti Thailand dan Laos. Diharapkan pasukan Malaysia dapat melawan habis-habisan bagi memenangi kesemua perlawanan

Bonus Track.avi

Ahad, 28 November 2010

Yahoo MU kembali kuasai takhta EPL

MANCHESTER: Manchester United melonjak ke tangga teratas Liga Perdana Inggeris dengan kelebihan dua mata mengatasi Arsenal apabila membelasah Blackburn Rovers 7-1, di Old Trafford, malam tadi.
BERBATOV (kanan) merai jaringan ketiganya bersama Michael Carrick ketika menentang Blackburn di Old Trafford, malam tadi. United menang 7-1.
BERBATOV (kanan) merai jaringan ketiganya bersama Michael Carrick ketika menentang Blackburn di Old Trafford, malam tadi. United menang 7-1.

LinkWithin