RUANG PENGIKLANAN



Sabtu, 25 Jun 2011

SEPAH juara Maharaja Lawak 2011

Terkini Maharaja lawak meneutup tirai malam ini dengan Sepah menjadi juara dan JOZAN kedua. Nabil ke3 dan Jambu 4. Persempahan Sepah dan Jozan memang paling mantop malam ini dan kelebihan kepada Sepah. tahniah diucapka kepada Sepah dan membawa pulang RM350K serta trofi.

Ditulis oleh Royzam

Jumaat, 24 Jun 2011

Video Malaysia vs Lubnan 23 Jun 2011

Ditulis oleh Royzam

Jom belajar matematik

Ditulis oleh Royzam

Malam ini final Maharaja Lawak

  
Malam ini bakal berlangsung maharaja lawak final agak-agak siapa yang menang malam ini antara JOZAN, SEPAH, NABIL dan JAMBU. Aku rasa yang akan menang adalah JOZAN. Anda pula bagaimana siapa kumpulan kesukaan anda?

Ditulis oleh Royzam

Result Malaysia vs Lubnan


 PEMAIN Malaysia meraikan kemenangan menewaskan Lubnan 2-1 bersama  penyokong  di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi. 

Memang terbaiklah korang ni gerek seh.

Malam tadi aku tengok bola Malaysia lawan Lubnan memang mendebarkan betul kerana kita main 10 orang jer pada separuh masa ke2 kerana sorang pemain Malaysia kena buang padang. Aku rasa pengadil tak patut bagi kad kuning ke2 kepada pemain Malaysia tu bagi la advantage sikit, bukan sengaja pun. Nasib baik kita dapat 2 gol pada masa pertama dengan gol-gol yang menarik. Separuh masa ke2 kita hanya bertahan sahaja, semua pemain jadi pertahanan dah tak mahu menyerang langsung. Akhirnya 1 gol diperolehi Lubnan. Tapi Malaysia bermain baik separuh masa pertama dengan hantaran2 yang menarik. Lepas ni main lagi baik dan dapat masuk ke olimpik nanti. Malaysia Boleh.

Ditulis oleh Royzam

Khamis, 23 Jun 2011

Cyber cafe 2011



Ditulis oleh Royzam

Aishwarya Rai sah mengandung

 
MUMBAI: Bintang Bollywood dan bekas ratu cantik dunia, Aishwarya Rai sah mengandung anak pertama.
Berita gembira itu didedahkan bapa mentuanya dan juga bintang veteran, Amitabh Bachchan dalam laman twitter, kelmarin.
“Berita! Berita! Berita! Tak lama lagi saya bergelar datuk...Aishwarya mengandung...saya sangat gembira dan teruja!!,” katanya.

Aishwarya, 37, berkahwin dengan anak lelaki Amitabh yang juga pelakon, Abhishek, 35, pada April 2007.


Jik semuanya lancar, ini adalah anak pertama pasangan itu dan sekali gus menjawab spekulasi di kalangan penulis kolum gosip India mengenai perubahan berat badan aktres berkenaan.

Amitabh kemudian berkata dia terharu dengan maklum balas pengikut dalam laman Twitter miliknya dan menerima 2,843 ‘tweets’ ucapan tahniah dalam setengah jam.

Menulis dalam laman blognya bigb.bigadda.com, dia berkata: “Kegembiraan dan kebahagiaan berada di sekeliling kami,” ujarnya, namun tiada maklumat mengenai tarikh bayi berkenaan dijangka dilahirkan.

Keluarga Bachchan iaitu Amitabh, isterinya, Jaya, Aishwarya dan Abhishek adalah ‘keluarga Bollywood’ pertama dan mempunyai pengikut fanatik di India serta seluruh dunia.

Anak perempuannya, Shweta Nanda memiliki dua cahaya mata.

Amitabh berkata, dia berasa amat gembira dengan berita itu lebih-lebih lagi bayi berkenaan adalah anak pertama Abhishek yang bakal membawa nama ‘Bachchan’, yang pertama dalam generasi ini.

Keluarga berkenaan memboikot Anugerah Majalah Filmfare tahun lalu selepas sebuah akhbar tabloid di Mumbai menulis bahawa Aishwarya tidak boleh mengandung, menyebabkan notis undang-undang dihantar mendesak penarikan semula artikel berkenaan dan permohonan maaf secara terbuka.

Aishwarya yang dinobatkan sebagai ratu cantik dunia pada 1994 membuat kemunculan pertama dalam filem Bollywood pada akhir 1990-an dan sudah membintangi lebih 40 filem sejak itu.

Terbaru, dia membintangi filem hebat Selatan India `Endhiran' di samping bintang filem Tamil, Rajnikanth yang memecahkan rekod kutipan pawagam di India.

Dia juga muncul sebagai pencuri berlian dalam filem Hollywood `Pink Panther 2' yang turut dibintangi Steve Martin. Selain itu, dia membintangi filem bahasa Inggeris seperti `Bend It Like Beckham', `Bride And Prejudice' serta `The Last Legion' pada 2007.

Aishwarya menghadiri Festival Filem Cannes bagi mempromosikan filem terbarunya `Heroine' yang bakal menjalani penggambaran tahun ini.

Ketua Eksekutif UTV Motion Pictures, Ronnie Screwvala berkata Aishwarya kini memiliki aura seorang bintang.

“Dia adalah duta jenama untuk India dan mewakili filem India di French Riviera (Festival Filem Cannes),” katanya.

Dia juga memiliki kontrak peragaan lumayan termasuk dengan syarikat kosmetik terkemuka Perancis, L’Oreal.

Dipetik dari Harian Metro 23 Jun 2011
Ditulis oleh Royzam

Malam ini Malaysia akan berjuang ke Olimpik

GIGIH...skuad Olimpik negara memanaskan badan di Stadium Nasional, Bukit Jalil, semalam. 
Pasukan bolasepak kebangsaan Malaysia akan bertemu Lubnan dalam perlawanan timbal balik . Marilah kita sama-sama berdoa pasukan kita menang malam ini agar dapat meneruskan ke pusingan seterusnya.

Ditulis oleh Royzam

Rabu, 22 Jun 2011

Kera atau Monyet or Monkey

 Aku heran sekarang ini banyak betul kera or monkey yang berkeliaran di kawasan bandar. Kenapa jadi macam ini. Semua adalah silap manusia itu sendiri yang habis tebang semua hutan yang ada.Jadi monyet ini tiada pilihan selain dari berkeliaraan dikawasan bandar untuk mencari makan.


La kenapa gambar tak boleh upload nie. Nanti aku cuba lagi upload gambar kera ni.


oleh Royzam

Macam-macam ini pun ada siapa yang tak lawa tu paham2 ajalah yer


Laman Beautifulpeople.com singkir 30,000 ahli baru

COPENHAGEN: Sebuah laman web yang menjadi tempat pertemuan online popular bagi mencari kekasih bagi golongan ‘lelaki kacak dan wanita jelita’ mencetuskan kontroversi dan dikritik selepas bertindak membuang 30,000 ahli kerana mereka disifatkan sebagai ‘orang hodoh.’

Laman web itu ialah ‘Beautifulpeople.com’ yang mempunyai satu sistem yang memberi kategori kepada ahlinya berdasarkan skala kecantikan.
Mereka yang ditolak itu dipercayai menjadi ahli laman web itu bulan lalu selepas ruang berkenaan diserang virus diberi nama ‘Shrek’, karektor haiwan hodoh.
Virus itu menyerang perisian ‘Beautifulpeople.com’ yang digunakan untuk menapis pemohonnya menyebabkan kemasukan ahli barunya yang kemudian dibuang atas sebab hodoh, lapor The Guardian.

Selepas kembali berfungsi, pemilik web berkenaan menetapkan beberapa ribu ahli terbabit gagal memenuhi standard estetika laman Denmark itu dan mereka digugurkan.

Pengendali halaman web terbabit turut mewujudkan satu talian kaunseling untuk membantu mengurangkan kekecewaan mereka yang ditolak keahliannya.

“Kami perlu kekal dengan prinsip penubuhan kami yang hanya menerima orang cantik, itu adalah apa yang perlu ada pada ahli kami. Kami tidak boleh terus menyimpan 30,000 orang yang hodoh itu,” kata Greg Hodge dari ‘BeautifulPeople.com’ kepada akhbar.
Keputusan menolak keahlian 30,000 orang berkenaan menyebabkan syarikat online terbabit terpaksa memulangkan lebih AS$100,000 (RM300,000). Hodge menghantar e-mel memaklumkannya kepada ahli yang digugurkan.

Hodge berkata, syarikat terbabit menyiasat serangan siber sambil menambah bahawa beliau mengesyaki bekas kakitangannya yang memasukkan virus terbabit.
Penyingkiran ahli yang hodoh itu bukanlah kali pertama laman web itu mencetuskan kontroversi, lapor news.com.au.

Pada Januari lalu, ia meminta 5,000 penggunanya memohon semula selepas mereka menghantar gambar yang menunjukkan keadaan mereka gemuk daripada biasa meraikan musim perayaan. – Agensi

Dipetik dari Berita Harian 22 Jun 2011
Ditulis oleh Royzam

Nokia keluarkan model telefon pintar N9 saingi Samsung dan Apple

 Nokia N9Nokia N9

SYARIKAT gergasi alat komunikasi yang berdepan masalah, Nokia, menyatakan bahawa musim barunya kini telah bermula dalam usaha melindungi pasarannya daripada persaingan daripada syarikat lain seperti Apple dan Samsung.

Ketua Eksekutifnya, Stephen Elop, berkata syarikat berpangkalan di Finland itu telah berjanji membaik pulih syarikat, yang suatu ketika dulu adalah peneraju utama telefon bimbit di peringkat dunia.
"Pada awal tahun ini Nokia telah menggariskan beberapa perubahan baru dalam hala tujunya. Kini, selepas empat bulan dan 10 hari, pada hari ini (semalam) menandakan musim baru Nokia sudah bermula," katanya pada ekspo Industri CommunicAsia di Singapura.
"Organisasi kami telah beralih dan kami kini memiliki strategi yang jelas dan sedang menumpukan usaha untuk mendapatkan hasil.

Elop, bekas eksekutif di Microsoft diambil bekerja oleh Nokia pada September lalu, menyaksikan pasaran syarikat itu kini menjunam selepas menghadapi persaingan daripada telefon iPhone milik Apple, Samsung dan pencipta Blackberry, Research in Motion dari Kanada.

Pada Februari lalu, syarikat itu mengumumkan ia akan menggunakan perisian Windows 7 milik Microsoft untuk diguna pakai dalam telefon pintarnya akan datang.

Elop berkata, beliau berjaya meningkatkan keyakinan mengenai pelancaran model pertamanya menggunakan pelantar Windows 7 pada tahun ini dan akan memasarkannya dalam jumlah besar pada 2012.
Pada masa sama, beliau turut memperkenalkan model baru, N9 yang menonjolkan paparan ‘all-screen’ serta tidak mempunyai punat ‘home’ seperti yang dimiliki iPhone dan model canggih lain.

Model N9, yang tidak beroperasi menggunakan pelantar Windows 7, memiliki fungsi membolehkan pengguna menyambung telefon itu dengan aksesori lain seperti set kepala atau pembesar suara dengan hanya menyentuh telefon itu pada aksesori berkenaan.

Elop berkata, penghasilan model N9 itu adalah hasil kerja keras jurutera Nokia yang berusaha mencipta semula model mereka.

"Fokus sebenar N9 adalah untuk mendedah kembali cara baru membawa inovasi ke dalam pasaran.

"Banyak hasil inovasi yang anda dapat lihat dalam N9 hari ini dan ia akan sentiasa kekal dengan pelbagai cara," katanya.

Suatu ketika dulu, kira-kira lapan daripada 10 telefon bimbit yang terjual di Asia adalah model Nokia menurut CommunicAsia.

Walaupun Nokia masih kekal sebagai pengeluar telefon bimbit terbesar dunia, namun bahagian pasaran globalnya merosot selepas Apple dan beberapa syarikat alat telekomunikasi lain mengeluarkan telefon bimbit yang lebih menarik dengan menawarkan pelbagai aplikasi sama ada untuk perniagaan atau permainan.

Nomura Equity Research meramalkan saham Nokia daripada keseluruhan pasaran telefon bimbit akan menurun dari 25.1 peratus di suku pertama tahun ini kepada 19.9 peratus pada suku keempatnya.

Menurut Nomura lagi, dalam sektor telefon pintar, penurunannya adalah lebih tinggi, dari 25.5 peratus pada suku pertama kepada 13.1 peratus pada suku keempat.

Sehingga produk baru yang lebih kompetitif dilancarkan, sukar untuk melihat bagaimana pengurusan Nokia dapat mengatasi penurunan ini kata laporan itu lagi. – AFP

Ditulis oleh Royzam

Selasa, 21 Jun 2011

Bantulah..berat mata memandang, berat lagi bahu adik Adrianna menanggung

Assalammualaikum Wr.Wb.  Saudara saudari ku sekalian, marilah kita
membantu adik ini dengan memberi sedikit sumbangan ikhlas kepadanya.
Dia kini menderita akibat masalah saluran jantung, memerlukan kos
pembedahan di IJN. Adik Adrianna Juliana Bt Mohd Jasni berumur
7 tahun merupakan anak yang kelima dari tujuh adik beradik, berasal
dari Kuala Langat, Selangor. Pekerjaan kampung yang tidak seberapa
oleh ayah dan ibu bagi menyara kehidupan keluarganya tidak mencukupi
utk menanggung kos pembedahan Adrianana iaitu sebanyak RM 20,000.00
Sumbangan anda boleh di salurkan ke a/c Maybank (164342225893) Semoga
dengan sedikit sebanyak derma anda itu akan memberi harapan yang besar
kepada adik Adrianan untuk meneruskan kehidupan seperti kanak- kanak
yang lain. Terima kasih

Gambar nanti aku upload..ada problem sikit kat pc aku nie

Ditulis oleh Royzam

Isnin, 20 Jun 2011

Keputusan Malaysia seri bertemu Lubnan

Skuad Olimpik Malaysia mencatatkan keputusan seri menentang Lubnan dalam pertembungan pertama. Permainan separuh masa pertama banyak dikuasai Lubnan dan sesekali Malaysia membuat serangan balas dan mendapat beberapa peluang yang sepatutnya diambil. Separuh masa kedua Malaysia merubah strategi dengan banyak membuat serangan yang bahaya namun jentera serangan tumpul membuat kesudahan. Sepatutnya Malaysia boleh memenangi perlawanan ini kerana banyak peluang terhidang dipersiakan. Apa-apa pun Malaysia bermain dengan baik dan pertahanan Malaysia bermain dengan baik. Tahniah diucapkan. Jumpa lagi pada 23 Jun di Stadium Bukit Jalil.


Ditulis oleh Royzam

Ahad, 19 Jun 2011

Jadual perlawanan Bolasepak Antarabangsa Malaysia


Ditulis oleh Royzam

Pokok Anggur ku sudah besar

Puh lega tengok pokok anggur aku sudah mula membesar dan mengeluarkan daun-daun yang lebat menandakan pokok anggur aku hidup subur. Baja dan air yang secukupnya.Cuba anda tengok gambar terbaru pokok anggur aku ni.
Pokok anggur aku masa permulaan percambahan

Terkini ia mula menjalar dan aku kena la buat dia punga "hanging" membolehkan  ia cepat membesar

Ditulis oleh Royzam

LinkWithin