RUANG PENGIKLANAN



Sabtu, 19 April 2014

Ledakan Phone dari China

Pelbagai jenis phone dari China membanjiri negara kita dengan yang original dan yang klon seperti Lenovo, Oppo, Xiomi serta yang klonnya untuk pelbagai jenama terkenal. Kini bakal masuk satu lagi ke Malaysia iaitu telefon pintar Eton Thundergod yang dikatakan mampu bertahan hingga 46 hari dalam mod stanby.
Eton Thundergod dilengkapi bateri berkapasiti 5000 mAh. Bateri berkenaan menawarkan kemampuan mod bersedia hingga 1100 jam atau sekitar 46 hari.

Selain itu, teknologi bateri itu juga mampu bertahan selama 55 jam dan 21 jam jika digunakan untuk internet di masing-masing jaringan 2G dan 3G.

Dari segi prestasi, Eton Thundergod ini juga menawarkan kualiti yang bagus seperti prosesor octa core MT6592 dengan pilihan kelajuan 1.7GHz serta 2.0GHz selain terdapat RAM sebesar 2 GB yang ditunjangi OS Android Jelly Bean 4.2.

Jom skodeng gambar phone ini


Eton Thundergod mampu bertahan 46 hari





 Chinese Market


 eton-thundergod_2

Jumaat, 18 April 2014

MH370 Belum dijumpai selepas sebulan lebih

Setelah sebulan lebih berlalu MH370 hilang tanpa sebarang meninggalkan kesan dijumpai cerita umpama dah sendu dan orang ramai sudah mula melupakan apa yang berlaku kepada MH370. Setiap hari penantian berita yang lebih baik membawa perkhabaran cerita tentang MH370 hampa tanpa bukti yang MH370 telah menamatkan penerbangannya di lautan Hindi walaupun pelbagai cara telah digunakan untuk mengesan kapal terbang yang hilang itu. Menjadi tanda tanya seluruh Malaysia dan dunia apakah yang terjadi kepada MH370 tersebut sehinggakan kini masih belum dijumpai serpihan atau sebarang bukti yang menunjukkan itu adalah MH370. Permudahkanlah ya Allah untuk menjumpai kapal terbang MH370 ini.
gambar hiasan sahaja

Result JDT vs T-Team Live

Malam ini bakal berlangsung perlawanan JDT menentang T-Team di Stadium Larkin bermula 8.45 malam. Adakah mampu JDT meneruskan kemenangan setelah meraih 6 mata pada 2 perlawanan sebelum ini. 

Marilah kita bersama
Hentikan Provokasi!!
Hentikan Keganasan!!
Hidupkan Keamanan!!

Malam ini tiada siaran langsung di Astro cuma harap TV1 ambil la ya dapatlah rakyat jelata yang tak sempat ke stadium tengok dirumah jer.

* Terkini dari Larkin result separuh masa pertama JDT 1 dan T-Team 1

ZTE Star 1

Amacam ada bran ke nak beli telefon ni.. Jom skodeng bentuk phone ni smartkan. 5-inch full HD screen serta os Android 4.4 KitKat,2GB of RAM and 16GB of ROM, kamera depan 5 Mgpixel dan belakang 8 Mgpixel.

zte_star_1_blogofmobile.jpg 


Ada gaya la kalau korang ada phone ni mesti kawan dok jeling punyalah dan bertanya telefone apa ini hehehe. Cakap je selamber ZTE Star 1.

Jana Income Tanpa Modal


http://tasks4job.com/?refer=204347

PERHATIAN!!!! INCOME JANA PENDAPATAN TANPA MODAL!!! RUGI X CUBE!!!
SY DAH CUBE ANDA BILE LG??? TANPA MODAL PON NAK RISAU APE!!! UNTUNG
BERLIPAT LAGI GANDA!!!! WAHHHH!!!!! MULA TAK PERCAYA...TAPI PASTU CHECK...
MEMANG BETUL ADA...DUIT DALAM ACCOUNT



Assalamualaikum...dan Salam Sejahtera...Peluang untuk anda menjana Income lebih rm900 sehari tanpa modal.

Tuan/Puan drpd kita berFB/berWECHAT/ WHATSAPP x dapat hasil..apa kata sambil2 tu kita buat
income nak?? Saya nak berkongsi 1 program baru dgn anda semua dari US yg boleh buat income
sampingan.... FREE REGISTER tiada apa2 bayaran yang dikenakan . Tiada tipu muslihat (kalau anda rasa program ni menipu...anda x rugi apa2 pun..anda tak keluar modal pun kan??) Tak perlu susah2 cari orang... tak perlu jual atau beli barang ... syarat kelayakan :- anda ade FACEBOOK/ WHATSAPP/WECHAT dan tahu guna komputer sikit2..apa saja termasuk twetter atau laman sosial yang lain .


Anda perlu open link dibawah dan register sebagai member. Lepas register anda terus dapat
25usd x 3.4 =rm 85.00..lepas tu anda akan dapat link anda sendiri... apa lagi copy link anda sendiri dan copy ayat2 saya ni paste kat fb / twetter dan sebagainya . Setiap org yg buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak10usd x 3.4 = rm34.00 mudahkan??? Duit anda boleh pilih samada duit masuk ke acc bank atau cek akan dipos ke alamat rumah anda..

Register PERCUMA sila isi http://tasks4job.com/?refer=204347

http://tasks4job.com/?refer=204347

tulisan biru ditengah-tengah ini...lepas tu apabila dah buka klik kat "Create Your Account" dalam
kotak biru tu lepas tu anda register masukkan (User Name,No Password yg boleh anda ingat (6 angka) dan
masukan Alamat Email, Masukan Alamat Penuh, Nama Penuh)...lepas tu "Log In" nanti akan dptlah
mesej link untuk kegunaan anda sendiri dan secara outomatik dah dpt 25usd x 3.4 =rm85.00 dan bila copy link dan paste link sendiri punya dan sendkan promosi/iklan yg anda telah buat kat semua rakan2 atau kenalan melalui fb, twetter, laman web sosial, google, youtube, blogs,forums, ptc, whatsApp, Wechat atau MMS dan bila setiap org open je baca yg kita hantar/iklan kan..dgn itu anda akan dpt lagi duit 10usd x 3.4 =rm34.00.

Peringatan!!!..sebelum anda menghantar pada semua rakan2 atau kenalan pastikan dulu no link yg anda terima tu adalah betul kalau copy yg saya punya pastikan di edit dulu atau ditukar no link yg hujung saja k...jgn guna no link saya semasa menghantar apa2 iklan nanti saya yg akan dpt duit..hihihiii...link yg saya punya hanya digunakan semasa untuk anda masuk register saja.

Program dari US ini adalah yg terkini, terbaru...saya harap anda jadilah org yg terawal. Bayangkanlah...anda
register je pun akan dpt duit, anda iklan kan je pun dpt duit...Kesimpulannya anda dibayar upah
setiap job yg anda telah buat...harap anda semua baca betul2 dan faham dgn program US ini...saya hanya mahu membantu anda semua...saya doa kan agar anda semua akan berjaya..SELAMAT MENCUBA....



KLIK SINI UTK REGISTER

http://tasks4job.com/?refer=204347

UNTUNG SIKIT PON X RUGI!!!!!

Selasa, 15 April 2014

Sedihnya..Van masuk dalam logi

Tak peduli bau busuk selamat budak  
Zamani Abdullah memberikan ciuman terakhir kepada anaknya Muhammad Azri Aqif Azhar di rumahnya, semalam.
 
 
Johor Bahru: Tanpa menghiraukan bau meloyakan dan sisa kotor, dua lelaki nekad terjun ke dalam loji kumbahan demi menyelamatkan enam kanak-kanak yang terperangkap dalam sebuah van yang menggelungsur ke dalam kolam itu di Taman Universiti, semalam.

Usaha mereka berjaya menyelamatkan lima mangsa, namun seorang lagi, Muhammad Azri Aqif Azhar, 4, meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Klinik Kesihatan Taman Universiti, dipercayai kerana lemas akibat kejadian jam 12.15 tengah hari itu.


Seorang penduduk yang terjun ke dalam kolam berkenaan, Mohd Hanafi Jaafar, 46, berkata kejadian berlaku dengan pantas menyebabkan semua kanak-kanak terbabit tidak sempat menjerit meminta tolong.

Van mengundur

“Saya sempat melihat kejadian itu lalu bersama rakan, Muhammad Nor Said, 31, bergegas ke kolam dan spontan terjun ke dalamnya untuk menyelamatkan mereka. Tidak terlintas langsung ketika itu soal bau busuk atau air kumbahan yang kotor,” katanya.

Ketika kejadian, Hanafi berkata, beliau sedang memangku seorang anak jirannya berhampiran van berkenaan yang diletakkan di situ oleh pemandunya “Tiba-tiba van itu mengundur. Walaupun saya cuba menahannya, ia tetap bergerak dengan laju sebelum merempuh pagar loji dan terus terhumban ke dalam kolam kumbahan. Saya dan seorang jiran kemudian terus berlari ke arah loji itu, nekad terjun bagi menyelamatkan kanak-kanak dalam van berkenaan.

“Mulanya kami berjaya mengeluarkan lima kanak-kanak sebelum seorang pembantu TADIKA menjerit memberitahu ada seorang lagi masih terperangkap dalam van menyebabkan saya menyelam semula. Saya berjaya membawa naik kanak-kanak terakhir dalam van itu dan ketika itu mangsa masih bernyawa.

Bantuan pernafasan

“Pihak bomba yang tiba di lokasi tidak lama kemudian terus memberi bantuan pernafasan kepada semua mangsa sebelum mereka dibawa ke Klinik Kesihatan Taman Universiti,” katanya.

Hanafi berkata, kolam kumbahan berkenaan dianggarkan sedalam lebih satu meter dan ketika tenggelam, van berkenaan dalam keadaan senget dengan hanya pintu di sebelah pemandu dapat dibuka.

Sementara itu, Muhammad Nor berkata, ada kanak-kanak yang sempat keluar menerusi tingkap van itu sebelum dibawa naik ke tebing kolam terbabit.

“Kami ambil masa lima minit untuk menyelamatkan semua kanak-kanak dalam van itu. Keadaan dasar kolam yang agak licin menyukarkan pergerakan, namun saya nekad menyelamatkan mereka,” katanya.


** Aku tabik kat brader yang menyelamatkan bebudak tu..sungguh mulia dan berani
     Innalillahiwainailaihirojiunn.....dari Allah kita datang kepada Allah kita kembali...
     kepada keluarga yang terlibat kuatkan semangat dan redha terima ketentuan-Nya.

 

LinkWithin