RUANG PENGIKLANANKhamis, 30 Mei 2013

Perlawanan Pahang-Johor DT Sabtu ini 8.45 malam

Haha tukar lagi jadual perlawanan antara Johor DT dan Pahang dari main petang kepada sebelah malam untuk membolehkan permainan 100% diturunkan. keputusan ini amat dialu-alukan bagi membolehkan penyokong turun memberi sokongan. Perlawanan di Bukit Jalil ini seperti pentas final yang tak pernah lagi berlaku sebelum ini memang hebat. Harapan mengunung agar Johor DT dapat masuk final. Aku menjangkakan keputusan adalah 1-1 dan agreget 2-1.

Rabu, 29 Mei 2013

Perlawanan Johor DT dan Pahang ditunda

Kecoh memang kecoh apabila penonton berlambak diStadium Darul Makmur dan membuat kacau didalam stadium hingga perlawanan ditunda ke tarikh yang lain. Bagaimana stadium yang hanya boleh menampung sekitar 35 ribu penyokong boleh menjual  tiket hingga melebihi kaota yang sepatutnya. Setelah menunggu hampir 2 jam akhirnya keputusan dikeluarkan untuk menunda perlawanan ke satu tarikh yang lain selewat-lewatnya minggu depan. Segelintir penyokong tidak dapat mengawal perasaan apabila membaling batu dan objek keras ke dalam stadium setelah diumumkan perlawanan selamat untuk dimainkan tetapi balingan batu dari luar stadium pula menjadi masalah mengenai penyokong Johor. Weyyyyyyyyy penat la aku tunggu nak tengok bola bukan nak tengok penonton yang tiada sivik. Jadilah penyokong yang sederhana bukan extrem. Satu lagi perlawanan antara Terengganu dan Kelantan penuh dramatik apabila tuan rumah dapat mengatasi pelawat dengan kemenangan 4-2 tetapi kalah agreget 5-6 setelah 2 orang pemain Terengganu dibuang padang kerana menerima 2 kad kuning dimana Effa Owana membantah keputusan pengadil disaat akhir masa tambahan dimana Terengganu mendahului 4-0. Bola sepak apa sahaja boleh jadi saat minit akhir boleh mengubah keadaan dimana Nwaneri menjaringkan gol untuk Kelantan untuk menyamakan kedudukan 5-5 sama dan memaksa masa tambahan dimainkan.

Selasa, 28 Mei 2013

Tahniah buat Uztaz Azhar Idrus atas pernikahan kali ke-3

Salam, tahniah la uztaz atas pernikahan kali ke-3 ini semoga berbahagia hingga akhir hayat, hidup dalam kebahagiaan bersama isteri-isteri yang solehah. Alhamdulillah ini semua jodoh  yang telah ditentukan oleh Allah.

izyan isteri muda ketiga uai izyan isteri ustaz azhar idrus uai dan video akad nikah
Uztaz Azhar Idrus dan isteri Izyan

Piala FA Johor vs Pahang

Malam ini bakal berlangsung perlawanan kedua Piala FA antara Johor DT dan Pahang. Perlawanan pertama berkesudahan dengan kemenangan Johor dengan bekalan 1 jaringan sahaja. Pahang masih mempunyai peluang jika mengambil peluang bermain ditempat sendiri. Harapan keajaiban buat Johor DT agar dapat bertahan dan dapat menjaringkan gol. Perlawanan ini pasti sengit dan tektikal yang digunakan bakal menentukan kejayaan pasukan kendalian Fandi Ahmad atau Dollah Salleh.Sementara Kelantan sudah sebelah kaki kerana berkelebihan 3 jaringan bekalan ke Terengganu. Siapa bakal menempah tiket ke final kita tunggu malam ini dengan keputusan yang diluar jangkaan atau sebaliknya.

LinkWithin