RUANG PENGIKLANAN



Jumaat, 10 Februari 2012

Kempen Membuang Sampah ditempat yang betul

 Jom kita membuang sampah dipagar seperti gambar dibawah ini. Jika anda yang lakukan seperti ini insaflah la yer orang dah bagi sedekah kat kau, kau orang suka-suka buang dekat pagar pulak.

Adakah ini tong sampah baru
Fikir-fikirkan bila anda ingin membuang sampah. Carilah tong sampah yang betul atau anda simpan bila dah banyak boleh dijual dekat tempat recycle dapat duit nanti boleh buat beli tisu.

semua ini adalah rekaan semata-mata

Awan Nano

Cuba anda pusingkan ikut arah jam apa yang ada lihat dan nampak,
awan ini telah diambil pada 7 Feb 2012
 



Cantik

Mendamaikan



semua ini adalah rekaan semata-mata

Tsunami rasuah melanda bolasepak Malaysia

Setelah beberapa lama tidak kedengaran pasal rasuah bolasepak kini ditahun 2012 kembali pula isu rasuah kembali hangat. Pemain-pemain yang terlibat akan dikenakan denda yang berat antaranya tidak boleh bermain selama 5 tahun maknanya gantung but la dan cari kerja lain la woiiii.....Kita mahu mutu bolasepak kita naik dan pemain boleh dijual ke luar negara macam Safee Sali. Jika masalah ini berterusan waktu muram bolasepak kita kembali lagi setelah beberapa tahun ini pasukan kita menunjukan peningkatan. 

Bersama kita benteras gejala rasuah dalam bolasepak kita. Jika anda pemain bolasepak jauhilah gejala yang tidak sihat ini.


semua ini adalah rekaan semata-mata

Khamis, 9 Februari 2012

On Air di Astro

Salam buat semua,
    Malam tadi secara tidak sengaja aku tertengok la On Air kat ASTRO Ria. Dalam tengok punya tengok aku rasa tak syok la sebab apa...sebab judgenya yang kureng ajor sikit bila beri komen kepada peserta. Aku sebagai orang Johor dan dibuat di Johor audition tu aku rasa terhina la pulak sebab apa celuparnya ayat yang dikeluarkan oleh judge pompuan ni. Kalau la nk kritik  bg pendapat yang membina la, ini tidak sound mencaci bentuk fizikal orang. Aku rasa baik diorang tapis dulu semua peserta yang nak masuk On Air tu dulu mana yang hensome mana yang cantik jer boleh masuk, yang gemuk yang tak cantik terus tendang keluar jer la tak la sakit hati jer. Cari macam ratu cantik ke, jejaka tampan ker baru boleh masuk On Air nie. Buat la undang-undang masa kat borang tu ciri-ciri yang dicari mestilah cantik dan hensome jer yang buruk tak boleh masuk rancangan ini. Aku rasa bekas pengacara pompuan yang jadi judge sementara ini mesti tengah panas telinga sebab ramai dok kutuk dia nie, aku rasa pun dia nie bukannya lawa sangat pun tapi camnerlah orang yang amik dia ni keja dulu. Keja dah betahun-taun pengalaman sepatutnya boleh bagi ayat yang baik dan membina la...renung-renungkan dan selamat beramal....maaf la kalau ada terkasar bahasa yer...
Tapi dunia penyiaran dan hiburan kita memang seadanya kejam pun sebab semuanya nak cari yang cantik-cantik dan kacak yang boleh dijual untuk tv atau majalah. Kepada empunya diri yang rasanya cantik dan lawa tu bolehlah mencuba nasib dalam On Air ini. Selamat menebalkan telinga korang semua bila kena kutuk juri yaaaaaaa......tak dapek den nak nolong....




semua ini adalah rekaan semata-mata

Rabu, 8 Februari 2012

Nikon D800 akhirnya keluar juga

Setelah menunggu begitu lama rumors2 yang kata keluar pada 2011 akhirnya D800 keluar pada 2012. Dengan 36.3-million pixels ia menjanjikan sesuatu yang beanr-benar memberikan mutu gambar yang lebih baik. Ia merupakan FX format kamera dan beberapa fungsi baru untuk baby baru nikon ini.







Untuk lebih lanjut boleh layari web site NIKON

semua ini adalah rekaan semata-mata

LinkWithin