RUANG PENGIKLANAN



Sabtu, 16 Julai 2011

Result Malaysia(1) vs Liverpool(1) 1st half

Keputusan terkini separuh masa pertama Malaysia 1 vs Liverpool 1. Best diorang main, macam nie la nk tgk pemain Malaysia main. Terbaik....


Ditulis oleh Royzam

Gempa bumi 4.0 magnitud gegar Sebuyau, Sarawak

Hari-hari kita digegarkan dengan berita gempa bumi tak henti-henti melanda dimana-mana seluruh dunia. Kini ia semakin hampir kepada kita. Apakah tanda disebalik semua kejadian ini. Fikir-fikirkan sejenak apa yang kita telah lakukan dan apa bekalan kita dikemudian hari.

Ditulis oleh Royzam

Jumaat, 15 Julai 2011

Malaysia vs Liverpool Live in Action Asia Tour 2011

Esok 16 Julai 2011 Malaysia akan bertemu dengan kelab gergasi Liga Inggeris Liverpool selepas dikecewakan Arsenal selasa lepas. Skuad Rajagopal perlu tonik baru agar dapat menyaingi persembahan skuad Liverpool kali ini dengan ketiadaan Pengurus pasukan Kenny Daglish kerana pembelian pemain baru. Diharapkan semua pemain Harimau Malaya dapat memberikan persembahan yang menyakinkan kali ini.
Ada ke tidak siaran langsung bergantung kepada stesen tv la, rasanya tiada sebab takut tiket tak laku, so kalau korang nak tengok cari kat internet live streaming mesti ada melambak cuma tgk korang pakai apa la laju tak laju line tu...

Dah la stesen tv gov atau swasta x der buat live ni yang berbayar pun tak der jugak.Kalau x der jugak live kat astro kita kasi pecah….Boikot Astro,Boikot Astro…hahaha..macam lah Astro nak layan..janji mereka dapat duit…jangan bayar bil untuk bulan2 akan datang. dah la nak tukar channel kena bayar, nak cancel channel kena bayar, dah la bulan2 kena bayar isk ingat rakyat ni semua kaya2 ker dah la mahal nak naikkan caj lagi lepas nie adusssssssssssssssssssss

Pasal baju pulak harap skuad harimau malaya pakai baju biru kali nie asyik kuning jer.

Ditulis oleh Royzam

Kereta Kabel Genting Highland Yang Panjang











Aku gayat betul naik bende ni sebab aku memang x boleh naik tinggi-tinggi ni, rasa gayat macam nak baring jer kat lantai hehehe...tapi sempat lagi amik shoot hehehe



Ditulis oleh Royzam

Koleksi gambar

Masjid Jamek Pasir Gudang

Rumah Anak Yatim Darul Hanan Pasir Gudang


Ditulis oleh Royzam

Rabu, 13 Julai 2011

Full Time Result Malaysia vs Arsenal

1ST HALF
MALAYSIA (0) VS (2) ARSENAL

Malaysia main macam main-main jer tau la ni game sahabat jer..bio jer la suka hati nak main nanti lawan Singapore jangan main-main udah ler yer...


2nd Half
MALAYSIA (0) VS (2) ARSENAL
Serba tidak menjadi permainan Malaysia malam ini, benteng kita begitu rapuh sekali. Adakah kita terlalu menghormati lawan sehingga kita bermain macam nie.


FULL TIME RESULT
MALAYSIA (0) VS (4) ARSENAL
Seram nih.....pinjam ayat Jai dalam KL Gengster...hahahaha....
Perlawanan persahabatan pertama menampakkan kelemahan Skuad Harimau Malaya.
Datuk Raja perlu cari formula baru bagi mengatasi masalah pemain Malaysia dengan segera.
Sabtu ini bertemu Liverpoll dan selepastu terbang ke seberang tambak lawan Singapura, bangkit wahai team Skuad Harimau Malaya, bangun la.
 



Ditulis oleh Royzam

Kecewa Tiada siaran langsung kat tv bolasepak Malaysia vs Arsenal

Aku tak puas hati dan juga seluruh rakyat Malaysia yang tidak berkemampuan nak pergi tengok ke stadium Bukit Jalil kerana tiada siaran langsung kat tv swasta mahupun kerajaan mahupun berbayar.Rakyat yang kecewa tv yang berbayar pun langsung tiada siaran langsung apa la bayar mahal2 nak tengok Malaysia lawan Arsenal pun tak dapat. Hampa sungguh aku malam nie. lepas nie Malaysia lawan Liverpool ngan Chelsea tak payah ada siaran jugak senang cerita. Apa la

Ditulis oleh Royzam

Ekin mengandung

Tahniah Mawi setelah 2 kali keguguran semoga kandungan kali ini sihat dan mendapat zuriat yang soleh dan solehah amin.... Ekin jangan lasak2 sangat yer...cian cik abg Mawi hehehehe...Doakanlah kebahagiaan mereka berdua.


Ditulis oleh Royzam

Malaysia vs Arsenal Live Telecast

Perlawanan yang ditunggu-tunggu telah menjadi kenyataan malam ini dimana Malaysia akan bertemu dengan Arsenal pada perlawanan jelajah asia kelab liga inggeris ini. Siapa yang akan menang kita tunggu dan lihat. Kelibat pemain-pemain terbaik dunia akan mempersempahkan skill masing-masing bagi menambat hati penonton setia mereka distadium dan juga dirumah. Apa-apapun harap Malaysia dapat memang malam ini bagi memperoleh kekuatan bila bertemu dengan skuad Singapura pada 23 Julai

ini.
VS

Ditulis oleh Royzam

Musim makan buah buahan tempatan bermula

Bulan depan dah puasa so sekarang ini tengah musim buah buahan tempatan so apa lagi pergi kedai ke balik kampung ke cari dan makan buah-buahan tempatan yang sedap-sedap.


Rambutan

Jambu Madu

Durian

Puh kuning tu isinya power tu


Ditulis oleh Royzam

Isnin, 11 Julai 2011

Puasa dah dekat jom ingat balik Lafaz Niat Puasa Ramadhan

Jom belajar niat puasa semula bagi yang lupa niat nak puasa nie. Ye la mana tak nya yang setahun sebulan nie je la yang puasa bulan2 lain haram nk puasa sunat atau puasa ganti. So fikir-fikirkanlah ye.
sahaja aku berpuasa sebulan pada bulan Ramadan bagi tahun ini
kerana Allah Taala

Ditulis oleh Royzam

LinkWithin