RUANG PENGIKLANAN



Isnin, 13 Januari 2014

Sayur Kangkong

Wah glamour pulak cerita pasal sayur kangkong sekarang ini dimana-mana orang cerita pasal kangkong. Sayur kangkong dah turun harga katanya so bolehlah masak kangkong hari ini dan hari-hari berikutnya. Menu kangkong sudah semestinya jadi order disetiap kedai makan dan kedai tomyam. Fenomena ini tak tahu bila akan berakhir kita lihat sahaja ya. Dengan kos sara hidup yang makin meningkat kita perlu pandai berbelanja dan berhemah dalam mengeluarkan duit dari kocek kita. Makan untuk hidup bukan makan hidup untuk makan.

kangkong masak ikan masin






http://3.bp.blogspot.com/_n2Z5ROVwwZQ/S03pbrbtb5I/AAAAAAAAC28/vPijI9M4orU/s400/Samble%2Bkang%2Bkong.JPG
Kankong masak berlada

Ahad, 12 Januari 2014

Hutan Bandar Bandar Putra Kulai

Wah best juga jalan-jalan di hutan bandar Bandar Putra Kulai. Dekat pulak dengan airport Senai dan bila kapal terbang nak turun rendah betul macam depan mata jer. Lagi satu tarikan menarik disini adalah memberi makan ikan didalam tasik sungguh mengasyikkan. Banyak betul ikan dia besar-besar pulak tu tp sorry ya tak boleh memancing disini. Jom saya kongsi yang sempat saya ambil.


Berebut makanan ikan-ikan disini

Gemuk-gemuk dan besar ikan dia

Geram tak tengok ikan banyak ni

beli mknan 2


LinkWithin