RUANG PENGIKLANAN



Sabtu, 5 Mac 2011

Ingin membuat montaj video lain dari yang lain

Diam tak diam aku sekarang tengah belajar nak buat montaj atau video guna Adobe After Effect CS4. Aku dengar dan lihat memang power software ini untuk buat semua tu dan hasilnya amat luar biasa sekali. Jika anda seorang yang power guna Flash dan Photoshop dan paham bagaimana nak guna layer-layer ni anda digalakkan untuk guna software ini. Memang powerlah nanti kalau ada tutorialnya aku masukkan link dia kat sini. Buat masa ni aku belajar tengok kat youtube je dulu basic dia nanti nak cari yang lebih advance pasa AE CS4 ni. Tapi sekarang dah keluar AE CS5 tapi aku guna AE CS4 je la dulu.


Ditulis oleh Royzam

Selasa, 1 Mac 2011

Software editing video lebih mudah dengan PowerDirector9


Saya sekarang tengah belajar dengan software baru yang dikeluarkan oleh Cyberlink iaitu PowerDirector 9. Software editing ini mudah dan senang difahami dengan tools yang senang serta membolehkan anda menjangkaui kebolehan seorang pembuat film yang terhebat.

Ditulis oleh Royzam

Nikon memecah rekod model baru P500 telezoom paling jauh



The New COOLPIX P500: Beyond Super-Telephoto
The COOLPIX P500 features a 36x wide-angle optical Zoom NIKKOR ED glass lens, shattering the conventional zoom barrier to create the “ultra-telephoto” premium compact.  From shooting super wide-angle 22.5mm to a staggering 810mm (35mm equivalent), the COOLPIX P500 is the best bet to capture the user’s intent with exceptional image quality, even in challenging low-light conditions thanks to the 12.1-megapixel backside illumination CMOS sensor.

dan mengambil movie dalam bentuk full HD 1980 x 1080

Price: RSP RM 1,498

Ditulis oleh Royzam

Canon keluarkan model baru DSLR 600D dan 1100D


Secara amnya modal baru Canon 600D mempunyai
  • 18 Megapixel APS-C CMOS sensor
  • DIGIC 4 processor with ISO 100-6400 (Expansion to 12800)
  • Fully articulated 7.7cm (3.0”) 3:2 Clear View LCD with 1,040k dots
  • Full HD movie recording with manual control and selectable frame rates
  • New 'Scene Intelligent Auto' exposure mode (replacing full auto)
  • 'Basic+' and 'Creative Filters'
  • Integrated wireless flash control
  • 'Video Snapshot' mode for the creation of multi-take movies

Manakala model Canon 1100D pula
  • 12MP CMOS sensor
  • 9-point AF system (up from 7 on the 1000D)
  • 63-area iFCL color-sensitive metering (from EOS 7D)
  • 720p movie recording at 30 or 25fps (H.264 compression)
  • 2.7" LCD, 230,000 dots
  • ISO 100-6400 (no expansion)
  • Basic+ creative point-and-shoot mode
  • Eye-Fi wireless SD card compatible menu options
untuk lebih lanjut boleh dapatkan di http://dpreview.com/



Ditulis oleh Royzam

LinkWithin