RUANG PENGIKLANAN



Sabtu, 5 Mac 2011

Ingin membuat montaj video lain dari yang lain

Diam tak diam aku sekarang tengah belajar nak buat montaj atau video guna Adobe After Effect CS4. Aku dengar dan lihat memang power software ini untuk buat semua tu dan hasilnya amat luar biasa sekali. Jika anda seorang yang power guna Flash dan Photoshop dan paham bagaimana nak guna layer-layer ni anda digalakkan untuk guna software ini. Memang powerlah nanti kalau ada tutorialnya aku masukkan link dia kat sini. Buat masa ni aku belajar tengok kat youtube je dulu basic dia nanti nak cari yang lebih advance pasa AE CS4 ni. Tapi sekarang dah keluar AE CS5 tapi aku guna AE CS4 je la dulu.


Ditulis oleh Royzam

2 ulasan:

  1. Tak sia2 kalau nak belajar After Effects. Saya sendiri guna CS4 dah cukup memuaskan. CS5 hanya compatible utk sistem 64bit. Satu yang paling saya suka tentang AE ialah saiz fail dia yang sangatlah kecil, kerana program ini menggunakan expression pada setiap tahap/layer.

    Kalau saudara betul2 berminat utk belajar, silalah ke www.videocopilot.net. All the best,

    BalasPadam
  2. Saya pun nak blajar buat montaj..tq for sharing..

    BalasPadam

Sekapur sirih seulas daun palas, sudah baca harap berbalas-balas.

LinkWithin