RUANG PENGIKLANAN



Selasa, 4 Oktober 2016

Cerita Viral Sana Sini



Sejak akhir-akhir ini dengan kepesatan teknologi tanpa batasan dengan letusan pelbagai aplikasi yang membolehkan orang ramai mudah untuk memviralkan sesuatu isu yang terjadi tanpa diselidiki terlebih dahulu adakah benar atau cakap-cakap orang sahaja. Contohnya Viral anak hilang itu memang bagus sekali kerana dengan cepat orang ramai boleh membantu atau mengesan orang yang hilang. Viral awek kena pukul dengan isteri lelaki pun jadi viral dan tersebar luas videonya yang memalukan perlaku. Oiii tolong lah STOP or tapis dulu sebelum nak sebar-sebarkan cerita yang tak baik tu. Isu bunian terakam sewaktu operasi pencarian orang hilang itu pun tersebar luas kerana tanpa usul periksa sebenarnya awek baju putih pakai baju kawin tu sedang buat shooting gambor kawin dia kat hutan tu....haha baru nampak rarenya. Macam-macam la korang ni. Moral of d story tu jangan la sibuk sangat cepat2 share benda yang belum tentu benar atau salah ya. Share benda yang elok tak per dapat pahala tapi kena yang tak betul dapat dosa wooo . Tak takut ke!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sekapur sirih seulas daun palas, sudah baca harap berbalas-balas.

LinkWithin