RUANG PENGIKLANANRabu, 5 Oktober 2016

Senarai Pemain JDT musim 2017Menurut sumber yang tidak dikenal pasti berikut merupakan senarai tidak rasmi pemain JDT musim 2017

Penjaga Gol
Izham Tarmizi
K. Sasikumar
Haziq Nadzli

Pertahanan
Aidil Zafuan
Dominic Tan
Azrif
Fazly
S. Kunalan
Che Rashid

Tengah
Safiq Rahim
Harris harun
Azinee Taib
Azammudin
Amirul Hadi
S. Chanturu
Nurridzuan
Afiq Fazail
Nazmi Faiz
Safawi Rashid
Nur Shamie Izuan

Penyerang
Rozaimi
Jorge Pereyra Diaz
Ahamad Hazwan Bakri
Darren Lok

Yang lain tiada nama disini mungkin kekal atau berpindah ke pasukan lain.

Dipetik dari laman rasmi JST
"Berkenaan pemindahan pemain pula, begitu ramai mengatakan pemain Kelantan hendak berhijrah ke Johor. Terus terang saya katakan, berita tersebut tidak benar. Saya ada empat atau lima pemain yang akan berpindah. Saya juga ada empat pemain yang akan berhijrah daripada luar negeri Johor, dan ada tiga pemain yang akan naik daripada pasukan JDT II. Dan siapa pemain tersebut yang akan datang ke JDT buat masa ini belum boleh saya dedahkan nama mereka tetapi saya mengesahkan bahawa tiada pemain daripada Kelantan. Akan ada satu daripada Sarawak, satu daripada T-Team, satu daripada PDRM dan dua daripada Selangor. Manakala tiga lagi daripada JDT II. Itu adalah muka-muka pemain baharu yang akan masuk ke dalam JDT. Ini belum 'confirm' lagi tetapi kita tengoklah nanti."

Berikut adalah senarai rasmi barisan pemain-pemain pasukan bola sepak Johor Darul Ta’zim (JDT) untuk musim 2016 yang dikemaskini setakat ini Penjaga Gol Farizal Marlias Mohd Izham Tarmizi K. Sasikumar Pertahanan Asraruddin Putra Omar Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak Muhd Fazly Mazlan Mahali Jasuli Mohd Amer Saidin Fadhli Shas Tengah Azamuddin Akil Amirul Hadi Zainal Mohd Safiq Rahim (Kapten) S. Kunanlan Gary Steven Robbat Mohd Shakir Shaari Nazrin Nawi Jasazrin Jamaluddin S. Chanturu Junior Eldstål Muhammad Akram Mahinan Penyerang Safee Sali Mohd Amri Yahyah Mohd Azniee Taib Senarai Pemain Import JDT Johor Darul Ta’zim 2016 Nama Posisi Negara Marcos Antonio Elias Santos Pertahanan Brazil Hariss Harun Tengah Singapura Jorge Pereyra Díaz Penyerang Argentina Juan Martín Lucero Penyerang Argentina Info Pasukan Bola Sepak Johor Darul Ta’zim Musim 2016 Nama Penuh: Kelab Bolasepak Johor Darul Ta’zim Gelaran: Harimau Selatan (Johor Southern Tigers) Stadium: Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos Larkin, Johor Bahru (Kapasiti: 30,000) Pengerusi/ Pemilik: Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim Jurulatih: Roberto Carlos Mario Gómez REKOD PENCAPAIAN PASUKAN JOHOR DARUL TA’ZIM (JDT)

Pautan Sumber Asal » mysumber.com

1 ulasan:

  1. Terbaik la..mystar ada di jdt skang#peminatsetia darren lok

    BalasPadam

Sekapur sirih seulas daun palas, sudah baca harap berbalas-balas.

LinkWithin